Methoden

Familieopstelling tijdens scheiding

Een echtscheiding kan op een positieve manier aflopen, maar helaas ook op een negatieve manier. Als dit op een negatieve manier verloopt, kunnen beide personen pijn, verdriet en stress ervaren. De scheidende partners hebben eens van elkaar gehouden. Het is daarom van belang dat beide partners tijdens de echtscheiding de pijn doorleven en hun ei kwijt kunnen. Praten, de pijn delen en blijven communiceren over je gevoelens is daarbij van groot belang. In deze situaties kan familieopstelling uitkomst bieden.

Tijdens een echtscheiding zitten de emoties vaak in de weg. Het is lastig om een oplossing te bedenken waar beide personen het mee eens zijn. Het is goed om die emoties te delen, maar niet als deze emoties jou de baas zijn. Een familieopstelling zal hiervoor de perfecte oplossing zijn.

Een familieopstelling kan ondersteuning bieden bij het maken van een ouderschapsplan. Door de verkregen inzichten in de familieopstelling kan er veel meer rekening gehouden worden met de behoefte van het kind en van de ouders. Een familieopstelling kan daarnaast inzichten bieden waar men niet eerder aan heeft gedacht, waardoor het innerlijk beeld veranderd en ook zorgt voor heling bij echtscheiding. Ook kun je bij een echtscheiding tot inzichten komen waardoor je beter begrijpt waarom het zover heeft kunnen komen bij de echtscheiding. De verkregen inzichten kunnen zorgen voor verbetering in een nieuwe relatie en de zelfliefde. Op alle vlakken van relaties zal dit je inzichten geven. Wij helpen je hier graag bij. 

harmonie

Herstel de orde binnen het gezin en betrek iedereen bij het proces. Met een familieopstelling wordt informatie zichtbaar die belangrijk is voor de balans in het gezin. Het gaat om geven en nemen en het proces die je samen, hand in hand ervaart.

De ouders kunnen op een meer liefdevolle manier uit elkaar gaan. Een goede scheiding is mogelijk als beide partners tegen elkaar zeggen:

‘Ik heb veel van je gehouden, ik heb je graag gegeven wat ik je gegeven heb. Ook jij hebt me veel gegeven en ik houd dat in ere. Voor datgene wat tussen ons is misgegaan, neem ik de verantwoordelijkheid voor mijn aandeel. En nu laat ik je gaan in vrede.’

Een familieopstelling heeft altijd een krachtig en langdurig effect vanwege de verkregen nieuwe inzichten. Niet alleen de relatie die uiteindelijk niet succesvol was, maar ook in nieuwe relaties, vriendschappen, de band met je ouders, collega’s en jezelf.

Therapie wordt niet vergoed

Deze therapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.